Geçtiğimiz haftasonu 1-1,5 saat içinde hazırlayıp pişirdiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Net üzerinde farklı farklı tariflerini görmüştüm, ama hiçbirine sadık kalmadım.
İçerisine, 120 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ (büyük boy çay bardağı kullanıyorum ), 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta, kabartma tozu, beyaz hamura karıştırmak için susam, 2 yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı kadar mahlep, tuz, un kattım. Hamuru oluşturduktan sonra ikiye ayırıp birine susam, diğerine salça karıştırıp tekrar yoğuruyoruz. Salça tadı oluşmasın diye sadece renk verecek kadar kullandım.
Sonra merdaneyle açıyoruz iki hamuru da, ve üstüste koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Rahat kesilmesi için bir süre buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip tepsiye diziyoruz.
Bknz: pişmemiş halleri
Afiyetle...
8 Yorum:
güzel olmuş bunlar :)
Ellerine sağlık enfes görünüyor,
sevgiler.
ellerinize sağlık, çok leziz görünüyorlarrrrr
ellerinize sağlık çok leziz görünüyor..
salçalımı :)
aradım taradım şeker yazmıyo tariflerde benmi bulamadım yoksa
ama tabi canım salçalı olduuna göre tuzludur şeker ne alaka :)
denesemmii :S
Sağolun arkadaşlar ;)
Tuzlu tabiiki de cicileydi :) biz beğendik, ara sıra yapmayı düşünüyorum artık.
Harika bir görüntü,ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
Ben de beklerim
Ellerinize sağlık çok farklı bir tarif.
Yorum Gönder
Siz ne düşünüyorsunuz?