2013/11/18

Dikiş Yeniden..


Merhaba Blogcanlar..

Dikiş mevzusu bu aralar yine gündemimde. Kursa başlamıştım geçen yıl fakat okul vize finalleri diyanet sınavları derken bırakmak zorunda kalmıştım. Şimdi evde kendi kendime birşeyler yapma zamanı.

İki gündür dikiş giyim bloglarında incelemeler yapmakla meşgulüm. Dün Sevgili ben bir'in bloğuyla ve dikiş konusunda cesaretlendirici postlarıyla karşılaşınca harekete geçmeye karar verdim biiznillah:)

Önce elimizde ne var ne yok bir bakalım dedim



- Bir adet Singer Dikiş Teknikleri Kitabı
- Birkaç Burda Dergisi
- Bu renkli kağıtların adını hatırlayamadım minyatür tasarımlar için kullanıldığını biliyorum
- Beyaz patiska


- Burada bir konfeksiyon hocası yıllaaar önce taşınırken ders defterlerini atacakmış kayınvalidem almış ve saklamış. Tabi o zamanlar ben başka şehirde yaşayan bekar bir kızım:) Evlendikten sonra kayınvalidem bu iki defteri bana verdi, biraz inceledim ama daha çok incelemem gerek birşeyler öğrenebileceğimi düşünüyorum inşallah.
- Şekilli cetveller. Tam olarak ne için kullanıldığını bilenler söylerse sevinirim cidden, dikiş kursu için almıştık paketini bile açmadım henüz.
- Sevgili dikiş makinem:)
- Yukarda bahsettiğim konfeksiyon defterinin arasından çıkan rengarenk karton minyatür kalıplar

Tabi kumaşlar ipliklerde var fakat onları görüntülemedim.

Parşömen kağıdım sadece bir tane kalmış. Bunları toplu olarak almayı düşünüyorum inşallah. Ayrıca karbon kağıdı da almam lazım. Ruletim var. Sanırım bir de cesaret lazım :) Biryerlerden başlayalım bakalım...

Şunu biçiyorum bunu dikiyorum postlarında buluşuruz inşallah , sevgiler :)

2 Yorum:

Esma Ünlü dedi ki...

hadi bi cesaret tatlım gelirsin üstesinden merak etme;)
dike dike dahada geliştirirsin kendini,
kolay gelsin sevgiler..

MariaM dedi ki...

Sevgili Terzi Esma motive edici mesajınızdan dolayı çok teşekkür ederim :) Takipte olduğum bir blog sahibesinden bunları duymak çok güzel. Sevgiler bizden efendim:)

Yorum Gönder

Siz ne düşünüyorsunuz?